2016.01.11 Pijao
Idag har jag och Karl vart på en magisk kaffetur, där vi fick lära oss om hela processen vid framställning av kaffe. Allt från planta till malning! Kaffet här smakar fantastiskt, det är rätt lent men pga av alla smakar så känns det helt annorlunda. Vi blev bjudna på kaffe innan vi skulle åka till farmen där de odlar kaffeplantorna, och han som "bryggde" kaffet la ca 20 minuter på det vilket är en evighet om man jämför med hemma! Hemma fyller vi vattnet, tar några skopor extra och brygger på fem minuter och tycker det kaffet är supergott. Då förstår ni nog att kaffet här är magiskt.
Kanske bara är jag, men jag visste inte att kaffebönor är vita från början.
Vi åkte i en jeep dit, så vi stod hela vägen så vi kunde se vyerna.
Mannen som ägde kaféet där vi blev bjudna på kaffe. Som ni ser så gör man lite annorlunda här än hemma.
Mannen som ägde farmen som vi gjorde touren på, Don Leo.
Här plockar jag och Karl ut de sämsta bönorna som går till stora företag som Gevalia osv för att bli bryggkaffe. Medan de bra sparar han själv och säljer lokalt!
Kycklingen på bilden föddes under tiden vi var där.
Bland plantorna.
Igår som avslutning på kvällen så anordnade vår hostelägare en BBQ och det var så mysigt, med facklor och riskuddar att sitta på. Precis vad jag har sett framför mig när jag tänker Sydamerika!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Hej Emmelie och Karl! Det är Ira i Panmama som har hittat din blogg, tack vare Lotta. Karl kan förklara vem jag är (Har känt honom sedan den 8 mars 1991!). Spännande att läsa om kaffet, även om jag känner igen mycket från Panama. Ni verkar har det fantastiskt, fina bilder. Njut av Sydamerika! Kram Ira
Trackback